SABIC ontvangt ‘Top Employer Europe 2016’ certificering voor derde jaar op rij

02 mrt 2016SABIC Top Employer Europe

Chemiebedrijf SABIC heeft de ‘Top Employer Europe Award 2016’ voor het derde opeenvolgende jaar ontvangen voor diens uitstekende werkgeverspraktijken in de Europese regio. De certificering is gebaseerd op onderzoek door het internationale Top Employers Institute and auditers van Grant Thornton. Het certificaat erkent de structurele focus van SABIC op het gebied van HR-management. De prijs werd op 25 februari j.l. overhandigd tijdens een officiële ceremonie in Amsterdam. 

Accreditatie op het gebied van HR-management

De Top Employers certificering volgt alleen na een uitgebreid en succesvol proces, inclusief een audit door Grant Thornton. Het onderzoek evalueert de HR-standaarden en -praktijken van de werkgever en vergelijkt deze met de hoogste standaarden die werkgevers hanteren. De specifieke gebieden waarin deze benchmarking plaatsvindt zijn talent management, compensation & benefits, learning & development, workforce planning, onboarding programma’s, performance management, leadership development, career & succession management en culture management. De uiteindelijke resultaten van deze benchmark stellen werkgevers in staat hun HR-standaarden verder te ontwikkelen en een nog betere werkomgeving voor hun werknemers te creëren, een omgeving waarin hun talenten tot uiting komen. Deelname aan deze benchmark laat ook de ambitie van SABIC zien om een voorkeurswerkgever te zijn in de chemie.

Eduardo Perez-Cejuela, Sr. Director HR Europe bij SABIC: “Ik ben blij met deze erkenning. SABIC streeft naar HR-processen die onze cultuur ondersteunen en ons helpen om voorkeurswerkgever in de chemische industrie te zijn. De vergelijking van resultaten en deze prijs zijn belangrijk om deze ambitie te realiseren.” 

SABIC is ook erkend als ‘Top Employer’ in Nederland voor de 10e opeenvolgende keer en voor het derde jaar op rij in Groot-Brittannië, Spanje, Italië, België en Duitsland, evenals ‘Top Employer’ in Azië, inclusief China, India, Japan, Zuid-Korea en Singapore. Deze certificering in de diverse regio’s en landen waar SABIC actief is, laat de aandacht zien voor werknemers en hun professionele ontwikkeling. Meer informatie: www.top-employers.com.

SABIC Top Employer 2016SABIC Top Employer Europe 2016

Back